![]() ![]() Mjölkfria kanelbullar med mandel![]() Klassiska kanelbullar i mjölkfri tappning får extra smak av mandelmassa. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Smula jästen i en bunke. Värm havremjölk och olja i en kastrull tills blandningen är 37 grader varm. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt därefter resten. Tillsätt kardemumma, socker och salt och därefter hälften av vetemjölet. Knåda in vetemjöl tills det blir en smidig deg och knåda därefter degen i hushållsassistent i 10 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en kvadrat på cirka 25X25 centimeter. Rör samman margarin, salt, strösocker, kanel och mandelmassa. Bred ut fyllningen över degen. Rulla sedan ihop degen mot dig och lägg skarven underst. Skär rullen i 20-30 stycken skivor, beroende på hur tjocka du vill ha dina bullar. Lägg ut i formar på en plåt eller på bakplåtspapper. Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö över pärlsocker eller hackad mandel. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter. Grädda bullarna i 225 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen tills de fått fin färg, cirka 10-12 minuter. ![]() ![]() ![]()
|
|