Kokosvåfflor

Mjölkfria våfflor lagar du lätt utan halvfabrikat. Prova det här goda och annorlunda receptet med kokosmjölk!

Du behöver

  • 4 ägg
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 4 msk rårörsocker
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör om kokosmjölken till en slätare konsistens. Separera äggulor och -vitor i varsin skål, ställ undan vitorna så länge. Vispa gulorna tillsammans med kokosmjölk, vatten, socker och kokosflingor. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt sedan, lite i taget, i smeten.

Vispa vitorna hårt, tills skålen går att vända upp och ner utan att vitorna rinner ut. Vänd ner dem i smeten och grädda sedan våfflorna med lite mjölkfritt margarin i våffeljärnet.

Servera gärna tillsammans med frukt, kokosflingor och mjölkfri glass!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Våffeldagen

Fira våffeldagen!

Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag!

vafflor.se

Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

smulpaj.se


Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

Rabarberns uppfriskande syra bryter fint i söta desserter. Smulpaj är snabbaste vägen till njutning, och varför anstränga sig mer när det blir så gott med så enkla medel? Smaksättningen varierar vi gärna med kardemumma. Rabarberpaj med havretäcke blir en välkommen variation som många föredrar framför den vanliga smulpajen. Oslagbart när man vill bjuda många är att använda långpannan och göra en härlig rabarberkaka. Till det serverar vi förstås vaniljsås!

 smulpaj.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...