Kokosvåfflor

Mjölkfria våfflor lagar du lätt utan halvfabrikat. Prova det här goda och annorlunda receptet med kokosmjölk!

Du behöver

  • 4 ägg
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 4 msk rårörsocker
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Rör om kokosmjölken till en slätare konsistens. Separera äggulor och -vitor i varsin skål, ställ undan vitorna så länge. Vispa gulorna tillsammans med kokosmjölk, vatten, socker och kokosflingor. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt sedan, lite i taget, i smeten.

Vispa vitorna hårt, tills skålen går att vända upp och ner utan att vitorna rinner ut. Vänd ner dem i smeten och grädda sedan våfflorna med lite mjölkfritt margarin i våffeljärnet.

Servera gärna tillsammans med frukt, kokosflingor och mjölkfri glass!


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

buffemat.se

Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

sopprecept.se


Småkakor

Kringlor

Att bjuda på småkakor är allt annat än småaktigt! Att baka kringlor är motsatsen till krångligt!

I kakälskarens hjärta finns ett speciellt rum för småkakan. Och efter att i många år ha levt en undanskymd tillvaro i kakburkar och på kafferep är den nu mera älskad än någonsin. Chokladbröd, finska pinnar eller syltkakor kan aldrig vara fel. Själv vill jag slå ett slag för en klassisk kringla! Dessa enkla små läckerheter bakas alltför sällan. Baka kringlor med ägg och bakpulver eller gör goda kringlor med jäst som får jäsa och bli luftiga. Småkakor är storslaget, kringlor är krångelfritt!

 bakakaka.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...