Mjölkfri vaniljglass

En riktigt god mjölkfri vaniljglass som smakar som glass ska. Lätt att göra hemma i en enkel glassmaskin.

Du behöver

Receptet är för 2-4 personer.

  • 3 dl havredryck
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk glykos eller honung

Gör så här:

Koka upp havredrycken tillsammans med margarinet i en kastrull.

Vispa äggula, socker och vaniljsocker.

Häll lite av den varma havremjölken i äggblandningen under vispande.

Häll ner ägget i den varma havredrycken och vispa.

Låt krämen koka upp och sjuda medan du vispar tills den tjocknat.

Ställ svalt tills dem är helt kall.

Frys i glassmaskin till en krämig koncistens och låt vila i frys några timmar.

Låt glassen ligga några minuter i rumstemperatur innan den skärs eller skopas upp.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av mats
24 juli 2014

margarin? låter inget vidare!

kan man bara utesluta det?

rapsolja i stället?

Kommentar av Cia
19 november 2013

Tjocknat?

Min jäste upp och sedan blev den som vatten lika snabbt...

Och nu börjar den lukta konstigt

Kommentar av Appa1958
16 september 2012

Otroligt god glass, hade ingen havremjölk hemma så jag använde Oatly i mat(svart). Len, mjuk,med massor av smak.


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu

Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

vafflor.se


lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

Vi älskar pasta! En riktigt klassisk carbonara hänger på ingredienserna. Välj din favoritspagetti, en god skinka eller bacon och fin parmesanost. Vi lovar att middan blir lyckad! Elegant och kryddigt blir carbonara med chorizo och ruccola. Och vill du göra det lätt en vardag är enkla carbonaran med skinka fint! Eller så lagar du oststinn pasta carbonara med färskost och basilika. Helt rätt till helgen!

 pastarecept.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...