Mjölkfri vaniljglassEn riktigt god mjölkfri vaniljglass som smakar som glass ska. Lätt att göra hemma i en enkel glassmaskin. Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Koka upp havredrycken tillsammans med margarinet i en kastrull. Vispa äggula, socker och vaniljsocker. Häll lite av den varma havremjölken i äggblandningen under vispande. Häll ner ägget i den varma havredrycken och vispa. Låt krämen koka upp och sjuda medan du vispar tills den tjocknat. Ställ svalt tills dem är helt kall. Frys i glassmaskin till en krämig koncistens och låt vila i frys några timmar. Låt glassen ligga några minuter i rumstemperatur innan den skärs eller skopas upp. Kommentar av
Cia
19 november 2013
Tjocknat? Min jäste upp och sedan blev den som vatten lika snabbt... Och nu börjar den lukta konstigt Svar av Namn/signatur
23 maj 2020
Samma här blev den bra ändå? Kommentar av
Appa1958
16 september 2012
Otroligt god glass, hade ingen havremjölk hemma så jag använde Oatly i mat(svart). Len, mjuk,med massor av smak. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarAndra bullarVem kan motstå nybakade bullar? Nu öppnar bakabullar.se, sajten med våra favoritrecept på bullar! LångpannebrödBröd till matenIbland behövs ett riktigt snabbt och gott bröd till middagen. Kanske ett luftigt olivbröd i långpannan? Glutenfri pajBaka bäst glutenfritt
Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
margarin? låter inget vidare!
kan man bara utesluta det?
rapsolja i stället?