Mjölkfri vaniljglass

En riktigt god mjölkfri vaniljglass som smakar som glass ska. Lätt att göra hemma i en enkel glassmaskin.

Du behöver

Receptet är för 2-4 personer.

  • 3 dl havredryck
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk glykos eller honung

Gör så här:

Koka upp havredrycken tillsammans med margarinet i en kastrull.

Vispa äggula, socker och vaniljsocker.

Häll lite av den varma havremjölken i äggblandningen under vispande.

Häll ner ägget i den varma havredrycken och vispa.

Låt krämen koka upp och sjuda medan du vispar tills den tjocknat.

Ställ svalt tills dem är helt kall.

Frys i glassmaskin till en krämig koncistens och låt vila i frys några timmar.

Låt glassen ligga några minuter i rumstemperatur innan den skärs eller skopas upp.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av mats
24 juli 2014

margarin? låter inget vidare!

kan man bara utesluta det?

rapsolja i stället?

Kommentar av Cia
19 november 2013

Tjocknat?

Min jäste upp och sedan blev den som vatten lika snabbt...

Och nu börjar den lukta konstigt

Ogranskad kommentar. Vid granskning kan den redigeras eller avpubliseras.
Svar av Namn/signatur
23 maj 2020

Samma här blev den bra ändå?

Kommentar av Appa1958
16 september 2012

Otroligt god glass, hade ingen havremjölk hemma så jag använde Oatly i mat(svart). Len, mjuk,med massor av smak.


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Brownies

Lyxiga brownies

Vilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten!

browniesrecept.se

Omelett

Säg omelett!

Vad sägs om snabbmat till helgen? Skippa hamburgaren och laga en mättande omelett!

omelettrecept.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...