Mjölkfri smulpaj med äpplenDet är enkelt att göra smulpaj även om du inte tål mjölk! Här är en smulpaj med äpple, men du kan förstås fylla pajen med vilka bär eller frukter du vill. Du behöverSmuldeg
Fyllning
Gör så här:Blanda alla ingredienser till smuldegen och finfördela margarinet till en smulig deg. Smörj en pajform med en diameter på cirka 24-26 centimeter med margarin. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg dem i pajformen och blanda med kanel och sirap. Fördela smuldegen över äpplena och grädda på 200 graders ugnsvärme i 25-30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera gärna med mjölkfri glass, soja- eller havregrädde.
Tips! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorLättbakad sockerkakaIbland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari. Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? PastapyttLättlagad svamplyxVi är mitt uppe i svampälskarnas årstid och skogen är fylld med fin svamp. Svamp ger fin smak åt en rad rätter. Och det behöver inte ta lång tid att lyckas – en lätt svampsoppa eller stuvning till crepes går fort. Likaså en god viltpaj eller viltgryta. Att laga vardagspasta med festsmak gör du lätt i en svamppytt med tortellini, kyckling och skogssvamp. Garanterad svamplycka för alla! |
|