Mjölkfri smulpaj med äpplenDet är enkelt att göra smulpaj även om du inte tål mjölk! Här är en smulpaj med äpple, men du kan förstås fylla pajen med vilka bär eller frukter du vill. Du behöverSmuldeg
Fyllning
Gör så här:Blanda alla ingredienser till smuldegen och finfördela margarinet till en smulig deg. Smörj en pajform med en diameter på cirka 24-26 centimeter med margarin. Kärna ur och tärna äpplena. Lägg dem i pajformen och blanda med kanel och sirap. Fördela smuldegen över äpplena och grädda på 200 graders ugnsvärme i 25-30 minuter tills pajen fått fin färg. Servera gärna med mjölkfri glass, soja- eller havregrädde.
Tips! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingVardagsfest!När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott. LussekatterLussekatter och andra saffransbröd
Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt! |
|