Mjölkfri citronsorbetGod och frisk citronsorbet. Perfekt som mjölkfri efterrätt! Du behöverReceptet är för 2-4 personer.
Gör så här:Använd ekologiska citroner och tvätta noga. Pressa citronsaft och riv skal fint. Blanda saft och skal med vatten och socker. Koka upp och låt koka 2-3 minuter till en lag. Låt svalna helt. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda ner i citronsockerlagen. Frys i glassmaskin till en krämig sorbet och lägg sedan i en tät burk i frysen några timmar. Låt ligga i rumstemperatur några minuter innan den skopas upp. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärIngen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad! FrukostbullarMjuka gifflarNybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje! Första adventStillsam adventsfikaNu är det dags för adventsljusstakarnas ljus över bordet, stjärnor i fönstren, och kanske en trevande tomte i någon vrå. Än är vi inte varma i kläderna, så stora lussekattsbaket får vänta till en annan dag. Njut av en liten sats klassiska pepparkakor med goda ostar som vuxna tillbehör. Kombinationen pepparkakor med ädelost är en modern klassiker. En snabbakad mjuk pepparkaka sätter smak på adventsfikan utan krångel. Så skramla lite med pepparkaksformarna, tänd första ljuset och låt första advent bli en bra ursäkt för en riktigt god fika. I all enkelhet! |
|