Mjölkfria scones

Doften av nybakade scones är förförisk... Ät dem varma med marmelad och frukosten blir en fest.

Du behöver

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 1/2 dl havremjölk eller sojamjölk

Gör så här:

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt väl. Fördela margarinet i mjölet. Tillsätt havremjölken och rör tills det precis bildar en deg. Dela degen i två delar och platta eller kavla ut till rundlar på ett bakplåtspapper. Skåra sconesen, inte riktigt ner i botten, och nagga med en gaffel. Grädda i 250 grader i cirka 15 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Kristin - mjölkallergiker
12 maj 2012

Varför skulle man få för sig att baka mjölkfria scones och sen lägga en ostskiva ovanpå? Det verkar märkligt tycker jag.

Redaktionens kommentar
Hoppsan! Där gjorde vi en riktig miss. Nu har vi rättat till det!
Svar av A
16 maj 2013

Laktosintoleranta (alltså inte mjölkallergiker) tål oftast hårdost. Det kan vara därför som felet uppstod :)

Ska bjuda några vänner där en av dom är mjölkallergiker. Så jag undrar, hur många räcker receptet till?

Svar av B
15 september 2013

Varför inte prova veganost mkt gott


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

kokasylt.se

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se


Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

Till sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt.

 salladsrecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...