Mjölkfria scones

Doften av nybakade scones är förförisk... Ät dem varma med marmelad och frukosten blir en fest.

Du behöver

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 1/2 dl havremjölk eller sojamjölk

Gör så här:

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt väl. Fördela margarinet i mjölet. Tillsätt havremjölken och rör tills det precis bildar en deg. Dela degen i två delar och platta eller kavla ut till rundlar på ett bakplåtspapper. Skåra sconesen, inte riktigt ner i botten, och nagga med en gaffel. Grädda i 250 grader i cirka 15 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Kristin - mjölkallergiker
12 maj 2012

Varför skulle man få för sig att baka mjölkfria scones och sen lägga en ostskiva ovanpå? Det verkar märkligt tycker jag.

Redaktionens kommentar
Hoppsan! Där gjorde vi en riktig miss. Nu har vi rättat till det!
Svar av A
16 maj 2013

Laktosintoleranta (alltså inte mjölkallergiker) tål oftast hårdost. Det kan vara därför som felet uppstod :)

Ska bjuda några vänner där en av dom är mjölkallergiker. Så jag undrar, hur många räcker receptet till?

Svar av B
15 september 2013

Varför inte prova veganost mkt gott


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

kokasylt.se

Kladdkakor

Kladdkakorna som alla älskar!

Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar!

kladdkakor.se


Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

Det finns förstås mängder av kluriga sätt att baka läskigt goda och snygga kakor till Halloween! Med mintglasyr i spritsen kan man dekorera chokladkakor med spindlar, spöken och monster... Muffins är en bra grund som kan användas till små monsterbakelser. Baka dem med rivna rödbetor i smeten, dekorera och vips blir det blodröda muffins som görs otäckt snygga med strössel, godisbitar och karamellfärg. Fantasin sätter gränserna - baka inte för kusligt bara...

 halloweenrecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...