Mjölkfria sconesDoften av nybakade scones är förförisk... Ät dem varma med marmelad och frukosten blir en fest. Du behöver
Gör så här:Blanda vetemjöl, bakpulver och salt väl. Fördela margarinet i mjölet. Tillsätt havremjölken och rör tills det precis bildar en deg. Dela degen i två delar och platta eller kavla ut till rundlar på ett bakplåtspapper. Skåra sconesen, inte riktigt ner i botten, och nagga med en gaffel. Grädda i 250 grader i cirka 15 minuter.
Redaktionens kommentar
Hoppsan! Där gjorde vi en riktig miss. Nu har vi rättat till det!
Svar av A
16 maj 2013
Laktosintoleranta (alltså inte mjölkallergiker) tål oftast hårdost. Det kan vara därför som felet uppstod :) Ska bjuda några vänner där en av dom är mjölkallergiker. Så jag undrar, hur många räcker receptet till? Svar av B
15 september 2013
Varför inte prova veganost mkt gott MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BrowniesLyxiga browniesVilken är världens godaste brownie? Får vi förestlå mandelbrownies med kexbotten! SkorporKnaprigt med snitsLitet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan! HembakatBaka bättre bröd!Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten. |
|
Varför skulle man få för sig att baka mjölkfria scones och sen lägga en ostskiva ovanpå? Det verkar märkligt tycker jag.