Mjölkfria scones

Doften av nybakade scones är förförisk... Ät dem varma med marmelad och frukosten blir en fest.

Du behöver

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 1/2 dl havremjölk eller sojamjölk

Gör så här:

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt väl. Fördela margarinet i mjölet. Tillsätt havremjölken och rör tills det precis bildar en deg. Dela degen i två delar och platta eller kavla ut till rundlar på ett bakplåtspapper. Skåra sconesen, inte riktigt ner i botten, och nagga med en gaffel. Grädda i 250 grader i cirka 15 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Kristin - mjölkallergiker
12 maj 2012

Varför skulle man få för sig att baka mjölkfria scones och sen lägga en ostskiva ovanpå? Det verkar märkligt tycker jag.

Redaktionens kommentar
Hoppsan! Där gjorde vi en riktig miss. Nu har vi rättat till det!
Svar av A
16 maj 2013

Laktosintoleranta (alltså inte mjölkallergiker) tål oftast hårdost. Det kan vara därför som felet uppstod :)

Ska bjuda några vänner där en av dom är mjölkallergiker. Så jag undrar, hur många räcker receptet till?

Svar av B
15 september 2013

Varför inte prova veganost mkt gott


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se

Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

pajrecept.se


Lättlagat

Snabbmat

Snabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid.

Det är lätt att stirra sig blind på koktider när det är bråttom i köket. Inte konstigt att pasta är en självklar vardagsrätt. Pastagratäng från frysen är lätt att värma! Men ofta är det antalet moment och tillbehör som avgör hur snabbt du har maten på bordet. Rätter där allt lagas i samma gryta vinner många gånger. Svampsoppa, bondomelett eller champinjonrisotto är alla klara på under halvtimmen, sköter sig själva stor del av tiden och är mycket godare än mikrovärmd färdigmat!

 omelettrecept.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...