Mjölkfri kladdkaka

Kladdkaka har blivit en riktig svensk favorit, här gör vi den förstås mjölkfri!

Du behöver

  • 1 dl smält mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 msk baksirap med malt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa samman det smälta margarinet med socker, sirap och ägg. Blanda torrvarorna och rör ner dem i smeten. Smörj en form med löstagbar kant och slå i smeten. Grädda i cirka 15 minuter tills kakan har rätt konsistens: genombakad kant men kladdig mitt. Låt svalna något före servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Glutenfria småkakor

Glutenfritt kalas med smaker för alla!

Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av!

glutenfriarecept.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...