Mjölkfri kladdkakaKladdkaka har blivit en riktig svensk favorit, här gör vi den förstås mjölkfri! Du behöver
Gör så här:Sätt ugnen på 180 grader. Vispa samman det smälta margarinet med socker, sirap och ägg. Blanda torrvarorna och rör ner dem i smeten. Smörj en form med löstagbar kant och slå i smeten. Grädda i cirka 15 minuter tills kakan har rätt konsistens: genombakad kant men kladdig mitt. Låt svalna något före servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Svalkande dryckSvalkande receptSommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta! GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka! BakakakaMandel, banan och chokladChoklad, bananer och mandel passar perfekt i samma kaka. Mandel används tyvärr många gånger som en utfyllnad och ibland är det tveksamt om den tillför kakan någon smak. Prova i stället ett gott recept på Mandelkaka med choklad, där mandeln verkligen kommer till sin rätt! Resultatet blir en smakrik och saftig kaka, med mild banansmak, tydlig nougatton och härlig chokladsmak. Välj en god mandel, gärna ekologisk och bra mörk choklad så är helgens kaka en succé! God helgfika på er! |
|